Aiemmin Talvia kyseli: "Kun kerrot, että sinulla ja puolisollasi on avioliiton ulkopuolisia suhteita, osaisitko kertoa, miten tällaiseen päädyitte? Eikö kumpaakaan pelota taudit, ihastuminen tai joku muu seikka? Kunhan mielenkiinnosta kyselen..."

Tästä melkein vedin herneen nenään, kun luin tietysti rivien välistä muka sitä sun tätä. Lähinnä moraalista paheksuntaa, joka oli kiedottu hyväntahtoiseen (?) uteliaisuuteen. Yritän kuitenkin vastata, vaikka en mitään filosofiaa tai psykologiaa harrastakaan:

Ei, ihastuminen ei pelota. Eikös se voi tulla muutenkin, ei siihen seksiä tarvita? Ihastuu vaikka postinkantajaan. (Meillä ei sitä varaa ole, vaikka henkilökohtaisesti hän soittaakin ovikelloa säännöllisesti.)

Taudit sitten. Testit on keksitty, samoin kondomit. Toki se käy silloin tällöin mielessä. Olen kuitenkin suhteellisen hyvällä mielikuvituksella varustettu yksilö.

Miten päädyimme harrastamaan ei-aviollista seksiä? Se on pidempi juttu, enkä haluaisi vastata kuin omasta puolestani. Minulla ja miehelläni ei ole tapana puhua toistemme suulla. Tässä siis naisnäkökulma: Välillä parisuhde oli minun puoleltani hyllyllä, kuin tuuliajolla. Sitä vain raahusti arjessa eteenpäin, yritti jaksaa kotiäitinä, joka ei ollut minulle hyvä rooli. Jostain tuli ensin itsekseen biseksuaalisuus-pohdintoja, pian miehen sekä nettituttavien kanssa. Sen jälkeen myönteisiä kokeiluja tai seikkailuja (inte så många), miten niitä ikinä haluaakaan kutsua. Kai tuossa seikkailuvaiheessa olen yhä. Toki toivoisin pysyvämpää seuraa, mutta netin kautta yritän tutustua uusiin ihmisiin. Usein viesteily jää muutamaan viestiin joko syystä tai toisesta (kirjoitustaidottomuus, ulkonäkö, läskit...).

Viime aikoina olen pohtinut kovasti, mitä oikeastaan tarvitsen. Mitä odottaa naiselta? Onko rinnakkaissuhde edes mahdollinen? Kovin realistinen se ei ainakaan ole. Tapaan myös naisystäviäni liian vähän. Tarvitsenko enemmän ystävää kuin rakastajaa? Samaan pakettiin en ole niitä onnistunut yhdistämään - paitsi aviomies, mutta nyt ei ollutkaan puhetta miehistä. Kuka niistä jaksaisi olla kiinnostunut? ;)

Jossain vaiheessa ajattelin, että olisi mielenkiintoista tavata joku pari. Niin kävikin, tapasimme parin yhdessä mieheni kanssa. Ei ollut minkäänlaista kemiaa eikä sureta tippaakaan! Juttelimme kyllä niitä näitä, mutta ei tullut mieleenkään, että olisimme lähestyneet toisiamme seksuaalisessa mielessä. :/