Nämä testit tein 4.10. työpäivän jälkeen, joten olo ei ollut erityisen aktiivinen. Silti, olinpas yllättävän pirteä. Huonomminkin on tosiaan mennyt. Olen käynyt reilun 2 v MTT:ssä juttelemassa asioistani. Kerran tavannut sinä aikana lääkärin (= psykiatrin) eli yleensä rupattelen saman sairaanhoitajan kanssa. Ihminen on kerran vaihtunut tämän "hoitojakson" aikana. Jaa, mikä mulla on - no ei ainakaan masennus tällä hetkellä!

Masennuskysely (BDI) BDI:n eli Beckin masennusasteikon lyhyt versio

- Sait 2 masentuneisuus-pistettä
Vastauksesi perusteella näyttää siltä, että et pode masennusta.
- Sait 1 ahdistuneisuus-pistettä
Vastauksesi perusteella näyttää siltä, että saatat potea lievää ahdistuneisuutta. Keskustele asiasta lääkärin kanssa.
- Sait 5 aktiivisuus-pistettä
Vastauksesi perusteella näyttää siltä, että sinulla on aktiivisuutta ja itseluottamusta siinä määrin, että se auttaa sinua selviytymään eteen tulevista ongelmista ja paineista esim. työ- ja perhe-elämässä tai taloudellisissa ja asuntoasioissa. Tämä parantaa myös mahdollisuuksiasi selviytyä masennuksesta, jos sitä sattuisi kohdallesi.

 

Masennustesti (DEPS-seula): Sait 4 DEPS-pistettä


Vastauksesi perusteella näyttää siltä, että et pode masennusta.
DEPS-seulan pistemääriä tulkittaessa tulee ottaa huomioon, että tulos on vain suuntaa antava. Mikään pistemäärä ei välttämättä merkitse, että kysymyksessä todella olisi diagnostisoitava masennus. Diagnoosia ei voi tehdä pelkästään DEPS-seulan antaman tuloksen perusteella, vaan siihen tarvitaan aina lääkärin tutkimus. Lääkärien kokemukset ovat osoittaneet, että jos on saanut DEPS-seulassa 12 pistettä tai enemmän, keskimäärin joka toisessa tapauksessa kysymyksessä on ollut diagnostisoitava masennus.

P.S. Paremmalla ajalla pistän linkit noihin kyselyihin.